søndag 30. august 2015

Spirer på kjøkkenbenken.

Med dårlige forhold ute (nei; skal ikke rippe opp i Vestlandssommeren) kan vi dyrke gode, sunne spiselige ting inne.

Som for eksempel spirer.
Det finnes mange forskjellige spirer man kan dyrke selv. For nybegynnere, og for de utålmodige, anbefales Mung- bønner.

Spirer kan dyrkes fram i Norgesglass med gassbind over. Eller man kan investere i en "spirekasse" til et par hundre kroner, som fås kjøpt i helsekostbutikker.

1. Bønnene legges i vann natten over.



2. Vannet helles av. Bønnene legges i spirekassen, litt i hver etasje. Dusjes lett hver dag.



Kan spises og knaskes etter bare et par dager. Nam☺


 3. Bruk spirene i salat, på brødskiven under ost eller skinke, ha dem i wok, eller bare plukk dem rett fra kassen og i munnen. Knaskende gode. Til og med sunne☺  

                                                               
                                   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar