søndag 6. april 2014

Våren presser seg fram.

Vi har så vidt bikket april, og har nå hatt halvannen uke med sol og oppholdsvær. Sjeldent på Vestlandet! Nettene er kalde, om morgenen er det rim på marken, men utover dagen varmer solen luften og jorden. Overalt presser blomster og spirer seg fram. 


                                                        Opp mellom mosen fra en lang og våt vinter.........


                                                   
                                          ............. titter anemonene fram. Trofaste, hvite og blå, kommer de                                             opp hver eneste tidlig vår. Sprer seg gjør de også. Det gjelder å                                                    finne fram til det som trives. 


                                        


                                                      Flere trofaste venner. Farfars gamle påskeliljer har etablert                                                         seg de underligste steder.


På sånne sjeldne dager slipper vi alt vi har i hendene og er ute hele tiden. Hybelkaninene får formere seg fritt og uhemmet inne. Vi finner på ulike gjøremål ute. En typisk ute- aktivitet på en tidlig vårdag med godt vær, er å sage ned trær. Vi får lys og luft og utsikt, og deilig ved til vinteren. Det store utfordringen er alle greinene som blir liggende igjen. Noen folk leier seg en tilhenger og frakter greinene til Espehaugen. Men vi; vi har en kompostkvern. 


                                                       Trofast gammel kompostkvern.
                                                      


Vi har hatt kompostkvernen i årevis. Det har stått ute i all slags vær, sommer som vinter, men gjør fortsatt jobben. Tygger opp greiner på opptil 40 mm. tykkelse. Men hva skal vi gjøre med alt den har kvernet opp? Vi har funnet løsningen: vi legger det langs tomtegrensen og håper at sneglene vegrer seg mot å forsere grovkvernet kvist. 



                                          Snegle- barrikade?

Den kontinuerlige sneglekrigen holder iallefall en hage- eier på Vestlandet engasjert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar